hamburger
мар 26, 2019 - вт
Tryavna BG
Вятър 2 m/s, ИЮИ
Налягане 764.32 mmHg
8°C
Влажност 93%
Облачност 90%
Ден Условия Температура Вятър Влажност НаляганеНалягане
Вторник Март 26
8°C /6°C 1 m/s, ССЗ 95% 762.5 mmHg
Сряда Март 27
8°C /0°C 1 m/s, С 65% 766.18 mmHg
Четвъртък Март 28
5°C /-3°C 2 m/s, С 57% 772 mmHg
Петък Март 29
5°C /0°C 2 m/s, ССИ 56% 771.91 mmHg
Събота Март 30
4°C /-1°C 5 m/s, С - 766.13 mmHg

ТРЯВНА СЕ ПРЕКЛОНИ ПРЕД ПАМЕТТА НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

ТРЯВНА СЕ ПРЕКЛОНИ ПРЕД ПАМЕТТА НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

февруари 19, 2019

Трявна  отбелязва 146  години от  обесването на Aпостола  на свободата  Васил Левски.

Името на Васил Левски е било и ще бъде символ на безсмъртие и пример за родолюбие в сърцата на българския народ. Мечтата му? Чиста и свята република, в която всички да имат равни права, независимо от своята народност и вероизповедание.

Паметният  ден  започна   с панихида   за  Левски – йеродякон Игнатий,  която бе отслужена в храм „Свети Георги“, където Апостола е пял при някои от идванията си в Трявна.

Слово за героичния подвиг и делото на Апостола пред  барелефа на Левски изнесе кметът Дончо Захариев. Думите му вдъхновиха и развълнуваха всички присъстващи.  Той призова да се обединим,  да съхраним  всичко българско, да загърбим злободневието, за да изграждаме чистата и свята република, която ни завеща Левски.

Ученици от  СУ „Петко Р.Славейков“ припомниха с рецитал и песен  живота и делото  на Апостола.  Членове  на  Регионален  клуб“ Капитан дядо Никола“към НД“ Традиция“ отдадоха военни  почести.

              

В  знак на признателност към безсмъртното дело  на Апостола  на Българската свобода  венци и цветя пред барелефа на Васил Левски поднесоха  кметът  Дончо Захариев,  заместник -областният управител Мария Пенева, председателят  на Общински съвет -Трявна Силвия Кръстева , представители на образователни и държавни институции,  жители и гости на града.

                 

                  

 

 

 

В днешния ден  ОУ “ Васил Левски – гр. Плачковци отбелязва своя патронен празник.

На тържеството присъстваха кметът на Община Трявна  Дончо Захариев, зам.-областният  управител  Мария Пенева, председателят на Общински съвет-Трявна  Силвия  Кръстева, зам.– кметът Николина  Николова,  кметът на кметство Плачковци   Борислав Борисов и общинският съветник д-р Нели Цанеава .   Те  поздравиха  педагозите  и  техните ученици  по повод празника и им пожелаха да имат смелост и борбен дух  и да запазят в сърцата си пламъка и примера на Левски за себеотрицание.

 

 

ЗА КОНТАКТИ

гр. Трявна, п.к.5350, ул."Ангел Кънчев" 21

Телефон: 0677/62496

Факс: 0677/62149